Протест у Хонгконгу упркос забрани, сузавац и водени топови на улицама

Полиција у Хонгконгу употребила је данас сузавац против демонстраната који су претходно бацали молотовљеве коктеле.

Полиција је истовремено преко мегафона позвала окупљене да се разиђу, јавио је Ројтерс.

Више хиљада демонстраната, од којих су многи носили маске, упркос недавно уведеној забрани покривања лица на јавним окупљањима, преплавило је и данас улице Хонгконга, иако је полиција забранила скуп.

"Ослободите Хонгконг", писало је на транспарентима које су носили учесници протеста, а на једном зиду осликан је графит са натписом "Боље мртав него црвен", преноси Ројтерс.

Полиција је прогласила марш у округу Каулун нелегалним што значи да учесницима протеста прети хапшење.

Област Каулуна је место где је дошло до највећих сукоба протеклих недеља, а дуж руте марша уведене су оштре безбедносне метре, метро станице су затворене, а полиција је поставила и водене топове на улицама.

Учесници протеста љути су на лидерку Хонгконга Кери Лам због, како наводе, њеног неуспеха да заштити њихове слободе од централних власти у Пекингу, увођења ванредних овлашћења из доба колонијализма и дозвољавањем прекомерне употребе полицијске силе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво