Како је председник Мексика оправдао пуштање "Ел Чаповог" сина на слободу

После пуштања на слободу једног од шефова мескичког картела Синалоа, коме су претходили жестоки сукоби између припдника моћног нарко-картела и безбдносних снага, председник Мексика Мануел Лопез Обрадор правда се да је то учињено како би се спасили животи.

Оружани обрачун избио је је у граду Кулакан где је један од лидера тог картела Овидио Гузман Лопез, син син краља дроге Хоакина "Ел Чапа" Гузмана, ухапшен пре неколико дана.

Град је према наводима репортера Би-Би-Сија био права ратна зона – на сваком ћошку било је запаљених аутомобила, барикада и војних возила.

Бранећи одлуку надлежних да пусте Гузмана на слободу, председник Мексика Мануел Лопез Обрадор рекао је да су многи људи били у опасности и да је то учињено како би се спасили животи.

"Била је то тешка одлука и потпуно стојим иза снага безбедности", додао је Обрадор.

"Не може се ватром одговорити ватром", истакао је  Обадор, оптужујући претходну власт да је њена стратегија за борбу против криминала "претворила земљу у гробље".

Према његовим речима, власти морају да се суоче са двема мафијама – криминалцима у државним структурама и бандама.

Поручио је грађанима да ће им гарантовати мир и безбедност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво