Ердоган: Не намеравамо да останемо у Сирији

Турска ће још интензивније наставити офанзиву на североистоку Сирије ако се у потпуности не испуни договор постигнут са САД, поручио је турски председник Тајип Реџеп Ердоган. Вашингтон и Анкара су се синоћ договорили да се успостави петодневни прекид ватре, како би се дозволило повлачење курдских снага из тог подручја.

Реџеп Тајип Ердоган је поручио да за Турску не представља проблем улазак сиријских снага, подржан од Русије, у подручја очишћена од курдских снага, истичући да Анкара не намерава да остане на северу Сирије.

Турски председник је, такође, рекао да је телефонски информисао председника САД Доналда Трампа о намерама дан уочи почетка офанзиве.

Ердоган је коментаришући Трампово писмо у коме је турском председнику поручио да не буде "будала" и "тврд момак" нагласио да ће "оно што је неопходно бити урађено када за то дође време".

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 20. окт 2019, 20:35) - anonymous [нерегистровани]

To malo drugacije bude

" Erdogan je komentarišući Trampovo pismo u kome je turskom predsedniku poručio da ne bude "budala" i "tvrd momak" naglasio da će "ono što je neophodno biti urađeno kada za to dođe vreme". Ostao je jos jedan dan pa gledajte je li doslo vreme.

(субота, 19. окт 2019, 08:01) - anonymous [нерегистровани]

Bezbedna zona

Pitam se gde li je ovaj učio da gradi te zone. Jer do sada sam samo jedne video da "svoju bezbednost brane" po tuđim dvorištima. Motaju se po svim kontinentima i brane "the american way". Pa nije čudo da im se kolega po paktu od njih naučio.

(петак, 18. окт 2019, 16:27) - anonymous [нерегистровани]

Bezbednosna zona

Bezbednosna zona je trebalo da bude u Turskoj.

(петак, 18. окт 2019, 16:26) - anonymous [нерегистровани]

Agresor

Agresor bi da misle da je on dobar.