Венецуела добила место у Савету за људска права УН

Венецуела је изабрана за чланицу Савета за људска права Уједињених нација упркос лобирању САД, удружења за људска права и изненадном уласку Костарике у такмичење за место у том Савету.

Венецуела је добила 105 гласова тајним гласањем 193 земље чланице Генералне скупштине, преноси Ројтерс.

Костарика је добила 96 гласова иако је објавила кандидатуру овог месеца када је председник Карлос Алварадо Кесада изјавио да "венецуелански режим није прихватљив кандидат", наводи британска агенција.

Костарика, Венецуела и Бразил такмичили су се за два места у Савету за људска права који има 47 чланова, а чији нови сазив почиње 1. јануара.

Бразил је добио други трогодишњи мандат са 153 гласа.

"Једноставно је несавесно да они који су толико прекршили људска права, попут режима Мадура у Венецуели могу да имају улогу у Савету. Нећу се залагати за то, а не би требало ни УН", изјавила је након гласања америчка амбасадорка при УН Кели Крафт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи