Трамп: Споразум са Кином после сусрета са Сијем у Чилеу

Амерички председник Доналд Трамп каже да ће трговиски споразум са Кином неће бити потписан пре састанак са кинексим председником Си Ђинпингом ма предстојећем форуму Азијско-пацифичке економске сарадње у Чилеу.

Трамп је новинарима у Белој кући рекао да је делимични споразум који је најављен прошле недеље у "процесу формалног стављања на папир".

Амерички председник прошле суботе је саопштио да је са Кином потписао "најбољи и највећи договор до сада у историји државе".

"Договор који сам управо склопио са Кином најбољи је и највећи договор направљен за пољопривреднике у историји наше земље. У ствари, поставља се питање може ли се произвести толико производа или не? Наши фармери ће већ то смислити. Хвала Кини", написао је Трамп на Твитеру.

Као део споразума Пекинг би пристао на одређене повластице у области пољопривреде, а Вашингтон би заузврат снизио неке таксе на кинеску робу, јавио је раније Булмберг.

Трговинског рат Кине и САД већ месецима озбиљно оптерећује односе две земље, са једнако негативним утицајем на глобалну економију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи