Лекари без граница се повлаче са севера Сирије

Због турске војне операције на североистоку Сирије, Лекари без граница одлучили су да суспендују већину медицинских активности и да евакуишу особље, преноси "Ројтерс".

Хуманитарна организација Лекари без граница саопштила је да је због екстремно насилне ситуације принуђена да напусти градове Аин Иса и Ел Хол, као и прихватни центар у којем се налазе хиљаде жена и деце, чланови породица припадника Исламске државе.

У саопштењу се наводи да је због "веома непредвидиве и променљиве ситуације" немогуће да хуманитарна организација обезбеди безбедан прилаз како би пружила медицинску и хуманитарну помоћ угроженима, преноси АП.

Лекари без граница су навели да, због борби различитих група, више не могу да гарантују безбедност свом особљу из Сирије и других земаља.

Дамаск заузео стратешке објекте у провинцији Рака

У међувремену, сиријске владине снаге успоставиле су контролу над градом Тапка и оближњим аеродромом у провинцији Рака, као и над бројним мостовима на реци Еуфрат и две хидроелектране, објавило је руско министарство одбране.

Министарство је раније данас саопштило да је Дамаск успоставио пуну контролу над градом Манбеџ и оближњим местима.

У саопштењу се наводи да су америчке снаге напустиле базе на подручју тог града, преноси Тас.

Ту информацију раније данас потврдила је америчка војска.

Турска је прошле недеље покренула офанзиву на северу Сирије, наводећи да жели да од своје границе удаљи курдске борце које сматра терористима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво