Чешка: Косово није на дневном реду

Слажући се да су околности везане за признање независности Косова 2008. године биле проблематичне, највиши чешки званичници сложили су се да нема препрека да Праг и даље развије билатералне односе са Приштином.

То је укратко био епилог састанка председника Милоша Земана, премијера Андреја Бабиша, председника Представничког дома парламента Радека Вондрачека, председника Сената Јарослава Кубере.

Како јавља Млада фронта днес, састанку су се после сат времена прикључили и министри унутрашњих и спољних послова, Јан Хамачек, Љубомир Метнар, и шеф дипломатије Томаш Петричек.

Петричек је после састанка рекао да су се највиши чешки званичници сложили да питање Косова није на дневном реду, али и да су проблематичне околности из 2008. године, када је влада признала независност Косова упркос противљењу Представничког дома.

Истовремено, највиши чешки званичници снажно су подржали пријем свих земаља Западног Балкана у ЕУ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво