Турске снаге прошириле зону напада, Курди узвраћају

Турско министарство одбране је саопштило да су снаге Турске прошириле циљеве дејствовања другог дана офанзиве против курдске милиције на северу Сирије. У курдском контранападу погинуле две особе и 46 повређених, саопштили су званичници.

Како јављају турски медији, два сиријска села у пограничном подручју су "очишћена од терориста", преноси АП.

Истовремено, курдске јединице су узвратиле, па је тако у сукобима код града Рас ел Ајин убијено 14 турских војника.

Како преноси Тас, Курди тврде да су уништили четири турска тенка на улазу у Тел Абијад, при чему је страдало пет војника.

Курдски борци су отворили ватру са својих позиција близу сиријског града Рас ел Ајин, на шта је турска артиљерија узвратила.

Званичници су саопштили да су у курдском нападу на турске пограничне градове погинули један цивил и једна деветомесечна беба. Страдала беба је била сиријске националности, стоји у саопштењу.

Како се наводи, 46 људи је повређено у тим нападима, преноси АП.

Рас ел Ајин је први сиријски град који су турске оружане стране гађале пошто је Анкара покренула операцију на северу Сирије у намери, како тврди, да створи сигурну зону у коју би могле да се врате сиријске избеглице.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара