Ердоган: После акције неће бити џихадиста на северу Сирије

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекаоје да после акције на северу Сирије у том региону неће бити џихадиста Исламске државе, али и да ће сиријске избеглице које се налазе у Турској послати у Европу, уколико европске државе означе турску интервенцију као окупацију.

Реџеп Тајип Ердоган је рекао да гарантује да после упада турске војске на северу Сирије, у том региону неће бити џихадиста Исламске државе.

У разговору са званичницима његове странке Ердоган је рекао да заробљени борци Исламске државе остају у затвору и да ће, неке од њих, преузетио државе из којих су дошли.

Ердоган је рекао да ће 3,6 милиона сиријских избеглица послати у ЕУ, ако Унија окарктерише упад турске војске на север Сирије као окупацију.

"Отворићемо капије и послати 3,6 милиона избеглица ка вама", рекао је Ердоган пред члановима његове партије.

Ердоган је, након реакција међународне заједнице због упада турске војске на североисток Сирије, рекао да ће акција подржати територијални интегритет Сирије.

"Они нису искрени, они само изговарају речи. Ми спроводимо акције, и у томе се разликујемо", истакао је Ердоган, поводом оптужби које су на рачун Турске изнеле Саудијска Арабија и Египат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво