Калифорнија у мраку – више од милион становника без струје

Више од милион људи у Калифорнији остало је без струје, након што је главна дистрибутивна компанија прекинула снабдевање као меру предострожности, поучена искусвом од прошле године, када су јаки ветрови изазвали смртоносни пожар у тој америчкој савезној држави.

Ова драстична мера изазвала је дуге редове у супермаркетима и продавницама техничке робе у северном делу Калифорније јер су људи пожурили да купе вентилаторе, батеријске лампе, батерије...

У школама и на универзитетима настава је отказана, а затворена су и бројна предузећа и продавнице, преноси АП.

Компанија "Pacific Gas & Elect" упозорила је раније да би без струје могло да остане скоро два милиона људи у близу 30 округа у Калифорнији.

Компанија је саопштила да ће струју искључити из предострожности у срерду и позвала становнике и фирме да се припреме да буду без струје чак седам дана.

"Pacific Gas & Elect" је раније саопштио да је "могуће" да је опрема те компаније за дистрибуцију електричне енергије изазвала један од најсмртоноснијих пожара у Калифорнији, 2018. године, када су далеководи запалили околно дрвеће.

Истрага калифорнијског Одељења за шумарство и заштиту од пожара утврдила је да је та компанија одговорна за пожар у којем је погинуло 85 људи.

Метеоролози су најавили да ће у среду почети да дувају јаки, разарајући ветрови, који би, уз ниску влажност, могли да брзо рашире ватру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво