Трамп запретио Турској

Амерички војници почели су да се повлаче из делова Сирије дуж границе са Турском. То је отворило пут турском нападу на курдске снаге које су дуго биле у савезу са Вашингтоном, у борби против џихадиста. Доналд Трамп је запретио да ће потпуно уништити турску економију ако Анкара предузме било какву акцију коју би сматрао преласком дозвољених граница.

Доналд Трамп је на Твитеру написао да Турска, заједно са Европом, мора да води рачуна о заробљеним борцима Исламске државе и њихови породицама.

"Као што сам и раније говорио, поновићу и сада, ако Турска учини нешто што ја, у својој огромној и неупоредивој мудрости, сматрам да је прешло границу дозвољеног, тотално ћу уништити и збрисати турску економију (то сам већ радио)", написао је Трамп.

Амерички председник је додао да су САД су "учиниле много више него што је ико очекивао, укључујући и стопостотно заробљавање Калифата".

"Сада је време да други у региону, неки који имају велико богатство, заштите сопствену територију", навео је Трамп.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво