Џонсон: Ово је моја последња понуда

Борис Џонсон је на конференцији торијеваца поручио да је спреман на Брегзит без договора. Истиче да је предлог споразума који ће послати Бриселу компромисан, али и да је то последња понуда.

Британски премијер Борис Џонсон изјавио је да ће Лондон понудити Европској унији предлог споразума о Брегзиту који представља компромис за обе стране, затраживши од европског блока да се нађу на пола пута.

"Они почињу да сумњају да у овој земљи постоје снаге које једноставно не желе да Брегзит буде уопште спроведен", рекао је Џонсон у Манчестеру, у говору које је преносила британска телевизија.

"А ако се испостави да су у праву, верујем да ће то имати озбиљне последице за поверење у нашу демократију", рекао је Џонсон.

Истакао је да ће влада послати "конструктивне и разумне предлоге" ЕУ.

"И веома се надам да ће наши пријатељи разумети и одговорити компромисом", изјавио је британски премијер.

Уместо бекстопа, сигурносног механизма који треба да спречи успостављање границе између Северне Ирске и Републике Ирске, Лондон предлаже да Северна Ирска остане део јединственог европског тржишта, али да напусти царинску унију.

Рекао је и да владин предлог укључује одржавање постојећих регулаторних аранжмана за пољопривреднике и компаније са обе стране границе.

Ипак, Џонсон је рекао да је то његова последња понуда и да је спреман за Брегзит без споразума.

Британска опозиција сумња да ће Џонсон успети да убеди европске лидере да прихвате његов предлог.

То је као да ставите главу у крокодилове чељусти, надајући се најбољем, каже највећи заговорник Брегзита на Острву Најџел Фараж.

Европска унија је, у међувремену, одобрила припремне мере за Брегзит како би ублажила финансијски ударац радницима у европском блоку у случају да Британија оде без договора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара