Зеленски: Нико не може да нам нареди шта да радимо

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да на његову земљу не може бити вршен притисак да отвори истрагу против демократског председничког кандидата Џоа Бајдена или његовог сина.

"То нема никакве везе са мном. Наше независне агенције за спровођење закона спремне су да истраже било које кршење закона", рекао је Зеленски новинарима.

Амерички председник Доналд Трамп у јулском телефонском позиву затражио је од Зеленског да "истражи" његовог политичког ривала Бајдена, подсећа АП.

Упитан о том Трамповом захтеву, Украјински лидер је рекао: "Не може нам се наредити да нешто учинимо. Ми смо независна земља".

Није прецизирао шта би могло покренути евентуалну истрагу.

Зеленски је поново критиковао одлуку Беле куће да објави груби транскрипт тог телефонског разговора, а што је довело до истраге у Конгресу.

Рекао је да је то била "погрешна одлука", као и да Украјина вероватно неће објавити свој транскрипт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво