Полиција сузавцем на "жуте прслуке", ухапшено више од 160 особа

Париска полиција саопштила је да је ухапсила 163 особе током данашњих антивладиних протеста, као и да је написала готово 400 казни у појединачним износима од 135 евра због протестовања на недозвољеним местима.

Полиција је употребила сузавац како би растерала антивладине демонстранте који покушавају да поново оживе покрет "жутих прслука" протестом против економских мера и власти председника Емануела Макрона, пренео је раније Ројтерс.

Око 7.500 полицајаца било је ангажовано у растеривању малих група демонстраната.

Полицајци су употребили сузавац у централним деловима града где одржавање протеста није дозвољено.

Више од 30 станица метроа било је затворено. Већина демонстраната није била у флуоресцентним прслуцима по којима је покрет добио име.

Атмосфера на протестима била је мирна док се демонстрантима нису придружили људи одевени у црно, који су почели да ломе прозоре и да пале полицијске барикаде и контејнере на улицама, на шта је полиција одговорила бацивши сузавац у више наврата, наводи АП.

У међувремену се на одвојеним мирним протсетима окупило више хиљада демонстраната из крајње левичарског радничког синдиката због најављених пензионих реформи.

Најављене реформе су изазвале забринутост радника да ће морати да раде дуже и да ће пензије бити смањене, јавља АП.

У Паризу се истовремено с протестима обележава годишњи Викенд француске баштине, веома популаран догађај током којег су многе културне локације отворене за јавност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво