Израел, Либерман предлаже владу националног јединства

Бивши министар одбране Израела и лидер екстремно десничарске партије Израел Беитену, Авигдор Либерман позвао је на формирање владе националног јединства након што су излазне анкете показала да нико није освојио већину на парламентарним изборима.

Како преноси Ројтерс, Авигдор Либерман је позвао на формирање владе јединства коју би чиниле његова Израел Беитену, Ликуд премијера Бенјамина Нетанјахуа и Плаво-бела партија бившег начелника Генералштаба израелске војске Бенија Геца.

"Имамо само једну опцију – национална, либерална и широка влада која би обухватала Израел Беитену, Ликуд и Плаво-беле", рекао је Либерман на страначком скупу у Јерусалиму.

Израелска изборна комисија је саопштила да је на поновљеним парламентарним изборима гласало 69,4 одсто грађана са правом гласа, што је незнатно више него у априлу, када је изласност била 68,5 процената преноси АП.

АП наводи да Нетанјаху није добио довољно гласова како би формирао десничарску владајућу већину, што би, како оцењује америчка агенција, могло да представља и крај његове политичке каријере.

АП је, наиме, раније писао, да се не очекује да Нетанјаху са најдужим премијерским стажом у историји Израела пристане да седи у влади коју предводи неко други.

Нетанјаху је на изборима у априлу претрпео један од највећих пораза у каријери када није успео да састави нову владу, па се потом одлучио за нове изборе.

Никада у историји Израела избори нису одржани два пута у једној години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво