Нетанјаху нема већину, пресудиће Либерман

Актуелни премијер Израела Бенјамин Нетанјаху није успео да обезбеди већину у другим парламентарнм изборима у овој години, показују излазне анкете које су објавиле две израелске телевизијске мреже.

На данашње изборе изашло је 69,4 одсто бирача. Бирали су се посланици Кнесета у којем има 120 места.

Очекује се да ће Плаво-бела алијанса Бенија Ганца освојити између 32 и 34 места у парламенту, а Ликуд Бенјамина Нетанјахуа између 31 и 33 места.

Медији наводе да се тиме отвара пут да лидер партије Јисраел Бејтену Авигдор Либерман буде тај који ће одлучивати о томе ко ће саставити владу.

Током кампање, Либерман је рекао да жели владу јединства у којој ће Ликуд делити власт са Плаво-белима, што је Нетанјаху искључио као опцију.

Нетанјаху после априлских избора није успео да састави нову владу, иако су Ликуд и његови савезници освојили већину. Али уместо да врати мандат за формирање владе, Нетанјаху је расписао нове изборе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи