Ајатолах Хамнеи: Нема преговора са Америком

Ирански врховни лидер, ајатолах Али Хамнеи одбацио је могућност преговора са Америком на било којем нивоу, чиме је ућуткао спекулације о могућем сусрету председника САД и Ирана на маргинама заседања Генералне скупштине УН.

Ајатолах Али Хамнеи прекинуо је у уторак после подне талас спекулација о могућем сусрету председника САД и Ирана, Доналда Трампа и Хасана Роханија на маргинама Генералне скупштине УН, наводећи да "неће бити преговора са САД на било којем нивоу".

"Уколико Америка повуче изјаве и врати се нуклералном споразуму, који су прекршиле, могу се прикључити састанцима потписника овог споразума са Ираном", написао је Хамнеи на свом сајту.

"У противном неће бити преговора између званичника Исламске републике и Америке, на било којем нивоу у Њујорку или било где другде", навео је ирански врховни лидер.

Спекулације о могућем сусрету Трампа и Роханија покренуте се после отказа саветнику за националну безбедност Џону Болтону и прилично "меких" изјава Доналда Трампа о односима са Ираном, пре свега о наводном учешћу Техерана у недавном нападу на Саудијску Арабију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво