Одложено суђење нападачу из Крајстчерча због Рамазана

Суђење мушкарцу оптуженом за напад на две џамије на Новом Зеланду и убиство 51 особе одложено је за месец дана, јер се датум суђења поклопио са муслиманским светим месецом Рамазаном, саопштио је судија.

Суђење је требало да почне 4. маја 2020. године, међутим судија је утврдио да се поклапа са почетком муслиманског верског празника и одложио га за 2. јун, преноси Ројтерс.

"Велики број сведока је муслиманске вероисповести", навео је судија у образложењу, а одбрана осумњиченог сложила се са тим.

Нападач Брентон Тарант (29) отворио је ватру из полу-аутоматског оружја на вернике две џамије 15. марта и све то преносио уживо на свом Фејсбуку, преноси Ројтерс.

Он се раније изјаснио да није крив ни по једној од 92 тачке оптужнице, укључујући убиство и тероризам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво