Ухапшено 250 севернокорејских рибара, ловили у ексклузивној руској зони

Граничари руске Федералне службе безбедности привели су више од 250 севернокорејских рибара на обали Приморског региона на далеком истоку Русије због илегалног риболова пацифичких лигњи у ексклузивној економској зони Русије.

Наводи се да су се они налазили на 16 бродова, преноси Тас.

Како се истиче, када је почетком месеца тајфун погодио регион Приморје, више од 500 бродова ушло је у руске територијалне воде позивајући се на међународно поморско правило да могу да сачекају ту да прође олуја.

Ти бродови, углавном из Јужне и Северне Кореје, ушли су у заливе Олег и Владимир, као и залив у близини града Морјак–Рјболов.

Након олује бродови су напустили то подручје, а око 100 бродова је остало и бавило се криволовом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво