Најмање пет жртава урагана на Бахамима, Америка на удару

Ураган "Доријан" наставља да разара Бахаме. Страдало је пет особа и причињена велика материјална штета. Супер олуја четврте категорије сваког часа могла би да погоди источну америчку обалу, па је са Флориде, из Северне Каролине и Џорџије – евакуисано више од милион људи.

Екстремна олуја опасна по живот, једна од најјачих на Атлантику икад, убила је најмање петоро људи на бахамским острвима Абако. Под водом су читава насеља, уништено је више од 13.000 домова, а огромна штета причињена је путевима и електромрежи.

"Налазимо се усред историјске трагедије. Морамо да се фокусирамо на потрагу и спасавање људи. Спасилачке екипе кренуће у акцију чим временски услови буду дозволили. Становници Великих Бахама, озбиљно су угрожени, упозоравам их да до даљег остану код куће", упозорава Хуберт Минис, премијер Бахама.

Таласи су били виши од седам метара, ветар јачи од 300 километара на сат. Многи су без струје, у склоништима по школама и црквама.

"Ово нисам до сада видео. Осећате се немоћно у борби са природом, ваш живот је у божјим рукама.", наводи Сулберт Милс, становник Бахама.

Пилот – ловац на урагане, авионом је улетео у средиште "Доријана" и успео да се пробије кроз око олује. Касније данас, очекује се удар на америчку југоисточну обалу, па је у току евакуација становника Флориде, Северне Каролине и Џорџије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара