Меркел: Разговараћемо с Бразилом о пошумљавању Амазоније

Немачка канцеларка Ангела Меркел поручила је да ће та земља и друге државе разговарати са Бразилом о пошумљавању Амазоније када пожари тамо буду угашени.

Ангела Меркел је истакла да се у вези са Амазонијом морају наћи заједничка решења.

На самиту Г-7 у Бијарицу Меркел и француски председник Емануел Макрон разговарали су са председником Чилеа, а немачка канцеларка је навела да нуде "сву могућу логистичку и другу помоћ", коју ће организовати ЕУ.

Меркелова је додала и да бразилски председник Жаир Болсонаро улаже "значајне снаге" у борбу против пожара.

Уз подршку војних авиона, бразилски војници су почели да се распоређују по прашумама Амазоније у борби против пожара који погађају тај регион рекордним интензитетом.

Одлука о ангажовању војске уследила је након многобројних критика на рачун бразилског председника Болсонара и начина на који се понео према кризи. Он је у петак донео декрет о ангажовању војске у гашењу пожара, поручивши да је посвећен заштити региона Амазона.

Упркос забринутости међународне заједнице, Болсонаро је новинарима рекао да се ситуација враћа у нормалу. Рекао је и да "разговара са свима" о том проблему, укључујући председника САД Доналда Трампа, шпанског премијера Педра Санчеза и неколико лидера Латинске Америке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво