Протести прате одржавање самита Г7, полиција употребила сузавац и водени топ

Француска полиција испалила је сузавац и употребила водени топ против 400 учесника протеста који се боре против капитализма, а који су блокирали путеве у граду Бајон, у близини Бијарица где се одржава самит Г7.

Иако су протести у Бајону махом протекли мирно, неколико демонстаната гађало је полицију каменицама, а она је потом испалила хице упозорења и употребила водени топ. 

Инцидент се догодио у близини моста који је полиција блокирала као део појачаних мера безбедности због самита Г7. 

Раније данас, протестни марш више хиљада активиста против самита Г7 завршен је мирно пошто је колона стигла из француског места Андај у шпански Ирун, недалеко од Бијарица, где се окупљају лидери најразвијенијих индустријских земаља.

Они су протестовали против економске и климатске политике најразвијенијих индустријских земаља и промовисали алтернативе.

Самит Г7 у Бијарицу обезбеђује више од 13.000 полицајаца уз подршку војника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи