Џонсон упозорио Туска због Брегзитa

Премијер Британије Борис Џонсон упозорио је председника Европског савета Доналда Туска да ће, уколико ЕУ не буде вољна да промени услове споразума о Брегзиту, постати познат као "Господин без договора", како га је Туск раније данас назвао.

"Желим да кажем нашим пријатељима из ЕУ да, уколико не желе хаотичан Брегзит, онда морамо да се отарасимо бекстопа из споразума. Ако Доналд Туск не жели да будем познат као ''Господин без договора'' онда се надам да ће и о томе размишљати", рекао је Џонсон у Бијарицу где данас почиње самит Г7, преноси Ројтерс.

Председник Европског савета Доналд Туск истакао је раније данас да неће сарађивати са Британијом по питању изласка из Европске уније без договора, додавши да се нада да премијер Британије Борис Џонсон не жели да га историја памти по надимку "Господин без договора".

Туск је новинарима у Бијарицу поручио да је спреман да чује Џонсонове идеје како би се избегао Брегзит без договора.

"Једна ствар о којој нећу да сарађујем је излазак без договора. И даље се надам да премијер Џонсон не жели да га историја упамти као 'Господина без договора'. Вољни смо да чујемо идеје које су реалистичне и прихватљиве свим државама чланицама, укључујући и Републику Ирску, уколико и када влада Велике Британије буде спремна да их предложи", истакао је Туск.

Агенција наводи да ће Брегзит бити једна од тема о којима ће лидери на самиту Г7 разговарати, а коме присуствује и Туск.

Британија би требало да званично, више од три године након референдума, напусти ЕУ 31. октобра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво