Немци не верују да ће Трамп повући трупе из Немачке

Градоначелник баварског градића у којем се налази једна од највећих база америчке војске у Европи, Графенвера, Едгар Kноблох изјавио да не верује да ће амерички председник Доналд Трамп остварити претње и повући америчке војнике из Немачке.

Едгар Kноблох наводи да се с времена на време појаве такве гласине, али да нико не верује у то.

Kноблох наглашава да је у последње време чак и повећан број војника те да су саграђени додатни инфраструктурни пројекти попут школа и радионица за одржавање војне опреме, преноси Хина.

У градићу који се некада налазио у близини границе с бившом Источном Немачком и његовој околини стационирано је више од 10.000 америчких војника.

Америчка војна база је и највећи послодавац у региону, а запошљава више од 3.000 немачких цивила.

Kноблох је истовремено изразио забринутост због узастопних претњи америчког председника да ће, због тога што Немачка по његовом мишљењу премало уплаћује у заједнички НАТО-ов буџет, повући трупе из Немачке и преместити их у Пољску.

Уочи пута Доналда Трампа у Европу и посете Пољској, Вашингтон је поново потврдио размишљања о евентуалном премештању дела војника из Немачке источније у Пољску.

Уочи Трампове посете Пољској, премијер те земље Матеус Моравјецки се заложио за отварање америчке војне базе у Пољској, али се успротивио затварању база у Немачкој.

"Нико озбиљно не размишља о значајном смањењу трупа у Немачкој. Нама је потребан Рамштајн, али и база у Пољској", рекао је он критикујући Берлин да не издваја договорених два одсто БДП-а за одбрану.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи