И Загрепчанин у Епстајновом тестаменту

Амерички милијардер и регистровани педофил Џефри Епстајн, пре самоубиства у затворској ћелији на Менхетну, одредио је научника и бизнисмена Бориса Николића као резервног извршиоца тестамента. Николић, пореклом из Хрватске, нема намеру да учествује у извршењу.

Џефри Епстајн је два дана пре самоубиства потписао свој тестамент, у којем је детаљно пописао своју око 600 милиона долара вредну имовину, наводи Фокс бизнис, преноси портал Индекс.

За извршиоце је именовао свог пријатеља Ричарда Кана и адвоката Дерена Индајка, док је Бориса Николића навео као резервног извршиоца, који ће своју дужност преузети само ако двојица првоименованих то не желе или не могу да учине.

Николић није знао да је наведен у тестаменту и није му јасно зашто је међу онима који би требало да се побрину да он буде извршен.

Његов портпарол је рекао да Николић никад није био консултован по том питању и да нема намеру да учествује у извршењу.

Иако Николић негира било какве пословне везе са америчким милијардером, његово пословање се у појединим сегментима, чини се, преклапа са Епстајновим.

Обојица су били клијенти највеће америчке банке "JPMorgan Chase & Co", а у банкарским кулоарима се спомињу и неке друге потенцијалне везе, наводи Блумберг.

Извршиоци Епстајновог тестамента добиће 250.000 долара, а једини потенцијални наследник је његов брат Марк.

Научник и бизнисмен пореклом из Хрватске

Николић (49) је по струци лекар, који је диплому стекао у Загребу, а затим је отишао у САД, где је похађао и Харвард.

Једно време био је главни саветник за науку и технологију Била Гејтса.

Након што је напустио првог човека "Мајкрософта" 2014. године, финансирао је више компанија из подручја генетике и других медицинских технологија, наводи Блумберг.

Као суоснивач и извршни директор компаније за улагање у здравство и друге науке "Биоматикс капитал", Николић је данас члан управних одбора неколико компанија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво