Макрон: Европa од Лисабона до Владивостока

Француски председник Емануел Макрон поручио је, након састанка са руским председником Владимиром Путином у тврђави Брегансон, да је уверен да је будућност Русије везана за Европу.

"Уверен сам да је будућност Русије у потпуности везана за Европу. Верујемо у Европу која се простире од Лисабона до Владивостока", навео је Макрон на Твитеру.

Додао је да је са Путином разговарао о шумским пожарима у Сибиру и топљењу пермафроста у тој области.

"Русија се суочава са разарајућим последицама климатских промена. Драго ми је што је одлучила да почне ратификацију Париског климатског споразума, што је значајан симболичан потез и требало би да пратимо тај пут", поручио је Макрон.

Тас додаје да су лидери две земље изразили посвећеност успостављању дугорочне стабилности у Либији и враћању реда у земљи.

Што се тиче Сирије, Макрон је указао на неопходност хитаног прекида ватре у провинцији Идлиб у складу са споразумима постигнутим на састанку у Сочију 17. септембра 2018.

Састанак председника Русије и Француске, који је синоћ одржан, трајао је више од два и по сата, саопштила је прес-служба руског председника.

Путин и Макрон разговарали су и о иранском нуклеарном споразуму и изгледима за одржавање још једног самита у "нормандијском формату".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво