Кашмир, власти поново ограничиле слободу кретања

Индијске власти поново су ограничиле слободу кретања у појединим деловима Шринагара, највећег града у Кашмиру, након што су се претходне ноћи сукобили полиција и локално становништво, навела су два висока званичника и очевици, преноси Ројтерс.

У сукобима који су се догодили у суботу повређено је на десетине људи.

Од суботе је одржан низ протеста због одлуке премијера Нарендре Модија која је донета 5. августа да укине аутономију Кашмира, једине области у Индији у којој муслимани чине већинско становништво.

Званичници наводе да су демонстранти припаднике безбедносних снага у суботу 47 пута гађали каменицама у долини Кашмира, и 20 пута у недељу.

Више од 20 људи је у суботу затражило помоћ у болницма у Шринагару због повреда које су махом настале од гумених метака које су испалиле индијске снаге безбедности, навео је један од званичника који је желео да остане анониман.

Локално становништво је испричало да многи од повређених нису желели да се јаве у болницу због страха да не буду идентификовани и ухапшени.

Рохит Кансал, портпарол Кашмира, рекао је на конференцији за новинаре да није било нерешених инцидената у подручјима где су снаге безбедности имале мања ограничења.

После 50 година Савет безбедности поново је расправљао о Кашмиру где се ситуација последњих недеља драстично заоштрила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво