Бомбаш упао на свадбу, убио више од 60 сватова

На свадби у Кабулу погинуле су 63 особе, а 182 су повређене, саопштило је Министарство полиције те земље. Медији преносе информацију да је бомбаш-самоубица, опасан експлозивом ушао у хотел, где је било око хиљаду сватова. Талибани, који су углавном изводили овакве нападе на масовним скуповима негирају одговорност за напад. Ниједна друга милитантна организација, за сада – није преузела одговорност.

Експлозија се догодила у западном делу Кабула, где живи највећи број припадника мањинске заједнице шиити-хазари. Повређени су смештени у болнице.

"Експлозија се догодила у близини бине где су били музичари. Ту су били младенци, деца. Многи су страдали, а рањени су одмах превезени у болницу", рекао је очевидац Мухамед Даригул.

Конобар Сајед Шах био је у кухињи када се догодио напад.

"Чуо се јак прасак. Оглувео сам од јачине експлозије. Било је много повређених људи. Покушали су да побегну из хотела. Одмах су стигли полиција и хитна помоћ. Убијено је и неколико конобара", навео је Шах.

Нападе, који су чести у Авганистану, углавном изводе сунитски муслимански екстремисти, талибани и припадници такозване Исламске државе.

Председник Авганистана, Мухамед Ашраф Гани рекао је да талибани не могу да избегну кривицу за још један "варварски" самоубилачки напад на свадби у Кабулу.

У Авганистану борави око 20.000 страних војника, највише америчких. Они обучавају авганистанске снаге безбедности за борбу против тероризма. Али,упркос напорима Владе и напретку договора између америчке војске и талибана – мир је далеко а напади у Авганистану су чести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво