Росатом: Развићемо оружје и тако одати почаст погинулима

Алексеј Лихачов, директор руске државне корпорације Росатом, чија су петорица инжењера погинула током тестирања новог ракетног мотора, рекао је да ће Росатом успети да заврши развој нових модела оружја како би им на најбољи начин одао почаст.

Алексеј Лихачов је током погребне церемоније погинулим инжењерима у граду Сарову рекао да су они били "прави хероји".

"Били су понос наше земље. Наш даљи рад на новим оружјима који ћемо сигурно завршити, биће најбоље одавање почасти за њих", рекао је Лихачов, пренеле су агенције.

Више хиљада људи присуствовало је у понедељак у руском граду Сарову сахрани петорице нуклеарних инжењера руске државне корпорације Росатом, погинулих у четвртак током теста новог ракетног мотора.

Заставе су данас биле спуштене на пола копља у Сарову, где се налази највећи руски центар за испитивање нуклеарног оружја, на око 370 километара источно од Москве.

До пожара и експлозије у нуклеарном постројењу Росатома дошло је током ракетног тестирања на платформи у мору, саопштила је раније прес служба Росатома.

"Ракетне пробе су изведене на платформи у мору. По завршетку проба запалило се ракетно гориво, а затим је дошло и до експлозије", навела је прес служба у саопштењу, а пренео Тас.

Директор Института за нуклеарну безбедност Руске академије наука Леонид Бољшов изјавио је у недељу да, према подацима система за праћење радијације, нема опасности од зрачења по локално становништво после инцидента.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво