Индија, 95 особа погинуло у поплавама и клизиштима

Број настрадалих у поплавама у индијским државама Карнатака, Керала и Махараштра порастао је на 95, док је на стотине хиљада људи било приморано да се евакуише због клизишта.

У Махараштри нема пијаће воде, струје и бензина, изјавио је Паршант Латхе, становник села које је потпуно под водом већ осам дана у том подручју, пренео је Ројтерс.

У југозападној држави Керала настрадале су 42 особе и око 100.000 људи је евакуисано, након што се 80 клизишта догодило у тој држави, саопштила је ћелија за управљање катастрофама централне владе.

Држава је отворила капије бране Банасурасагар у округу Ваианад како би држала под контролом водостај и избегла настанак озбиљне штете.

Најпрометнији аеродром, Међународни аеродром Кочин, затворен је од јуче и почеће да ради сутра од 6.30, саопштио је менаџмент аеродрома. 

У суседној Карнатаки настрадале су 24 особе у поплавама које су најгоре у последњих 45 година.

Око 1.024 села је поплављено, неколико брана је достигло пун капацитет и више од 200.000 људи је евакуисано.

У Махараштри, током недеље је настрадало 29 особа. У поплавама у Керали током сезоне монсуна прошле године погинуло је 233 људи, а стотине хиљада грађана напустило је своје домове.

Од последица природних катастрофа изазваних кишом, у јулу је у североисточној Индији, Непалу и Бангладешу настрадало 160 људи.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво