Топлотни талас однео 400 живота у Холандији

У Холандији је током недавног топлотног таласа, преминуло 15 одсто више људи од просека за последњу недељу јула. Укупан број умрлих током једне седмице у којој су оборени национални температурни рекорди је скоро 3.000, што је за готово 400 људи више од уобичајене стопе смртности у тој држави.

Укупно је 2.964 људи умрло током недеље почев од 22. јула, саопштила је холандска национална агенција за статистику "ЦБС", преноси Индепендент.

То је за око 15 одсто више смртних случајева од просека током те летње недеље.

Статистика показује да је међу популацијом старијом од 80 година било око 300 смртних случајева више.

Температурни рекорди погодили су велики део Европе крајем јула, при чему су у Великој Британији, Паризу, Белгији, Немачкој, Луксембургу и Холандији забележени температурни рекорди.

У холандској ваздухопловној бази Гилце-Ријен забележен је рекорд од 39,2 степена Целзијуса.

У тој бази је 25. јула забележена температура од 40,7 степени, што представља највишу температуру измерену у Холандији, навела је Холандска метеоролошка служба КНМИ.

Највећи број преминулих било је на истоку Холандије, где се температурни талас задржао дуже него у другим деловима земље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара