Профил убице из Охаја – левичар са листом за одстрел

Двадесетчетворогодишњи Конор Бетс у Охају је убио девет особа, међу којима и своју млађу сестру Меган. Имао је списак мушкараца које жели да убије, списак девојака које жели да силује.

Неколико дана након масовног убиства у Дејтону испливавају детаљи из живота 24-годишњег нападача Конора Бетса. 

"Копањем" по Твитер профилу под именом Конор Бетс дошло се до информација да је подржавао екстремно левичарске групације, попут Антифе.

Антифа је, наиме, антифашистички покрет у САД који подржава директну акцију, онлајн и уживо, у борби са противницима.  

Такође, млади Бетс, ког је полиција убила током акције, подржавао је и демократе Бернија Сандерса и Елизабет Ворен.

У делу за биографију на Твитеру писало је "Одлазим у пакао и нећу се вратити". Према писању Си-Ен-Ена, Бетс је у једном од твитова користио и хаштаг #HailSatan. 

Школски познаници Конора Бетса испричали су за Асошијетед прес да је он још пре неколико година сачинио листу свих људи које би желео да убије и листу девојака које би желео да силује. 

Према њиховим речима, Конор Бетс је био проблематичан и као малолетник. Више пута је суспендован из школе, а имао је и пријаве због прекршаја у саобраћају. Ипак, према писању медија, није имао проблема са законом као пунолетни грађанин.

Познаници из школе испричали су како је Бетс одувек био помало чудан, да су се други људи у његовом присуству осећали непријатно.

"Имао је црн смисао за хумор. Шале о томе како људи умиру. Стално се облачио у црно. Сећам се да сам поред њега осећао неку мрачну енергију", рекао је један Бетсов познаник.

Поједини, с друге стране, немају тако лоше мишљење о Конору Бетсу. Наводе да је био врло паметан и да је знао доста ствари, поготово из поп културе.

Полиција за сада није излазила у јавност са могућим мотивима напада у ком је страдало девет особа, међу којима и Конорова 21-годишња сестра Меган. Штавише, прва особа коју је Бетс убио била је управо његова сестра. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво