Наваљни "алергичан" на затвор

Кира Јармиш, портпаролка руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног, саопштила је да је његово "стање задовољавајуће" након што је хоспитализован после тешког напада алергије који је имао у притвору, преноси АП.

Јармишева је претходно казала да Наваљни никада раније није патио од алергија.

Портпаролка је рекла да је опозициони вођа, који је осуђен на 30 дана затвора због одржавања протеста који није имао дозволу власти, јутрос пребачен из притворске јединице у Москви у локалну болницу.

Навела је да је Наваљни у болницу пимљен отеченог лица и са црвенилом на кожи.

Леонид Волков, којег АП описује као савезника Наваљног, на Твитеру је писао о "нељудским хигијенским условима" у том затвору.

Агенција подсећа да је Наваљни постакао на протест антивладине демонстранте који су током целог јучерашњег дана протествовали против искључивања независних кандидата са избора за Градско веће Москве који се одржавају 8. септембра.

Руска организација "ОВД-Инфо", која од 2011. прати полицијска хапшења у тој земљи, објавила је да на том протесту приведено скоро 1.400 људи, највећи број хапшења на једном догађају забележен у овој деценији.

Ројтерс наводи да за сада није успео да добије коментар од руског Министарства унутрашњих послова и московске болнице у којој је, према тврдњи Јармишеве, смештен Наваљни.

Агенција наводи да је он једна од главних опозиционих личности у Русији и да је у више наврата претходних година био у затвору због организовања антивладиних демонстрација.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара