Рјабков: Треба се ослободити долара као кључне валуте

Русија позива међународну заједницу да крене ка независности од финансијског система које контролишу САД и америчког долара као кључне валуте, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

"Морамо се заштитити од политичких злоупотреба учињених уз помоћ америчког долара и америчког банкарског система", рекао је Сергеј Рјабков у Каракасу, на међународној конференцији за подршку међународном праву, преноси Тас.

Руски високи дипломата навео је ситуацију у Венецуели као пример "непристојне злоупотребе имовине која се држи у западним банкама".

"Ово је само један од примера шире политике намерног подстицања кризе да би дошло до промене владе, да се легитимно изабрани политичар замени америчким марионетама", рекао је он.

Према Рјабкову, нису тачне тврдње Сједињених Држава и њихових савезника да настоје да створе светски поредак заснован на правилима.

"Ми мислимо да то није светски поредак заснован на правилима, већ наметнут и подметнут светски поредак", навео је Рјабков.

Рјабков је у посети Каракасу од 20. до 22. јула, где учествује на министарском састанку Покрета несврстаних.

Усред политичке кризе у Венезуели која је избила на почетку године, западне банке су замрзнуле имовину легитимне владе те земље, преноси агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво