Ел Чапо стигао у "Алкатраз Стеновитих планина"

Мексички нарко бос Хоакин "Ел Чапо" Гузман ушао је у затвор у Колораду познат као "Алкатраз Стеновитих планина", како би почео издржавање доживотне затворске казне плус 30 година, након што је осуђен за кријумчарење тона кокаина, хероина и других дрога у САД, као и за планирање убистава.

Затвор високе безбедности "Супермакс", 185 километара од Денвера, са око 375 затвореника, познат је по томе што из њега нико није побегао од када је отворен 1994. године, преноси Ројтерс.

Гузман се придружио листи озлоглашених криминалаца као што су Тед Качински, познат као "Унабомбер", који је преко писама бомби убио троје, а ранио 23 људи, затим учесник завере 11. септембра Закарије Мусави, Тери Николс осуђен за бомбашки напад у Оклахома Ситију и бомбаш са Бостонског маратона, Џохар Царнајев.

Затвор је прозван "Алкатразом Стеновитих планина" по чувеном затвору у Сан Франциску, међу чијим затвореницима је био гангстер Ал Капоне.

Као и остали затвореници, Гузман ће највероватније бити затворен 23 сата дневно у самици са уским прозором високим око 107 центиметара, постављеним тако високо да се кроз њега види само небо.

Очекује се да ће у његовој ћелији бити телевизор, а моћи ће да гледа религиозне и едукативне програме. 

Специјалне рестрикције се користе како затвореници не би могли да шире утицај или упућују претње изван затвора.

Затвореници не могу да се крећу по затворском земљишту без пратње, а пребројавају их најмање шест пута дневно.

Гузман је два пута бежао из мексичких затвора, па је, од како је 2017. године изручен САД, био одсечен од спољног света пошто су га америчке власти држале у самици у затвори високе безбедности, а на суђења је ишао у пратњи бројних стражара.

Мексички нарко-бос Хоакин "Ел Чапо" Гузман осуђен је у среду на доживотни затвор у САД, одлучио је савезни суд у Бостону. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво