Европол: Разбијена криминална група, авионима кријумчарили мигранте

Грчка полиција је уз подршку Европола разбила организовану криминалну групу која је кријумчарила мигранте из Турске у Грчку, а потом и према другим државама Европске уније.

Како се наводи у саопштењу Европола, криминална група је користила комерцијалне летове, а мигрантима је издавала или лажне документе или украдене документе са сликама особа на које мигранти личе.

Група је чак користила и поједине шминкерске салоне у Атини како би мигранти што више личили на лица са докумената.

Како се наводи у саопштењу, криминалци су зарађивали око 2.000 евра по мигранту за кријумчарење из Турске у Грчку и додатних четири до шест хиљада евра за транспорт из Грчке у друге државе ЕУ.

Грчка полиција је 15. и 16. јула спровела девет рација и ухапсила осам особа осумњичених за припадништво у групи.

Током рација заплењене су личне карте из разних европских држава, опрема за кривотворење докумената, новац и разни електронски уређаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи