Покрет Пет звездица одлучује о опсанку италијанске владе

Одлука италијанске владајуће странке Лига да не подржи Урсулу фон дер Лајен за нову председницу Европске комисије носи ризик изоловања Италије у Европи, каже лидер Покрета пет звездица Луиђи ди Мајо, преноси Ројтерс.

Његова странка, коалициони партнер Лиге у Италији, гласала је у Европском парламенту за избор Урсуле фон дер Лајен, која ће на чело Европске комисије стати у новембру.

Према политичким изворима Ројтерса, сукоб унутар владајуће коалиције у Италији око гласања у ЕУ могао би да угрози наде те земље да у новој европској влади осигура неку од кључних позиција.

Италијански вицепремијер и министар унутрашњих послова Матео Салвини изјавио је за лист "Коријере дела сера" да Италија и даље има времена да распусти парламент и организује ванредне изборе после летње паузе.

Лидер странке Лига поручио је да је на њиховим коалиционим партнерима из Покрета пет звездица одлука о томе да ли ће влада у Риму, коју Ројтерс назива популистичком, преживети на основу постигнућа по питању сарадње на плану повећања регионалне аутономије, буџета за наредну годину и реформе правосудног система.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво