Пелоси хоће да заустави опозив Трампа

Демократски конгресмен из Тексаса Ал Грин поднео је Конгресу захтев за гласање о резолуцији о опозиву председника САД Доналда Трампа због његових увреда на рачун неколико демократских конгресменки имигрантског порекла, али је демократска председница Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси изјавила да ће тај захтев бити обустављен.

Грин је у захтеву навео да је Трамп изнео "расистичке увреде" на рачун обојених представница демократа у Конгресу, као и да Трамп није способан да буде председник, пренео је АП.

Пелоси и други демократски лидери, међутим, сматрају да би гласање о таквој резолуцији било непотребно, опасно и раздируће у иначе "рањивом" Конгресу.

Она је навела да ће одбор демократа у Конгресу обуставити Гринову резолуцију.

"Одмах ћемо се тога ослободити", рекла је Пелоси новинарима.

Трамп је у више наврата током претходних дана износио увреде на рачун конгресменки, називајући их, између осталог, изазивачима нереда рођеним у иностранству и поручујући им да би требало да се врате у опустошена и осиромашена места из којих су дошле.

Трампове опаске су у јавности наишле на оштре осуде за расизам и ксенофобију.

И сама Ненси Пелоси је у једном тренутку изјавила да председник хоће да "Америку поново учини белом".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво