Пуцњава у ресторану, погинуо заменик турског конзула

Заменик турског конзула у Ербилу погинуо је у нападу на ресторан у главном граду аутономног региона Курдистан на северу Ирака, саопштили су курдски безбедносни званичници. Опречне информације о тачном броју погинулих. Трага се за нападачима.

Наоружани нападачи отворили су ватру у ресторану у коме су турске дипломате обедовале.

Према наводима очевица, један нападач је ушао у ресторан и почео да пуца, а потом је побегао колима која су га чекала испред ресторана. 

Анадолија наводи да је до пуцњаве дошло у популарном ресторану "Хукабаз", који се налази на путу за аеродром.  

Од светских агенција стижу опречне информације о броју погинулих. 

Америчка агеција АП извештава да су курдски безбедносни извори навели да је у нападу погинуо турски дипломата и цивил, а да је још један цивил повређен.

Ројтерс је претходно јавио да су у нападу погинула тројица дипломата позивајући се на курдске званичнике и ирачку државну телевизију, да би потом навео да су погинуле две особе, међу којима турски дипломата, позивајући се на курдске безбедносне званичнике и турско Министарство иностраних послова.

Турска агенција Анадолија, међутим, преноси да је у нападу погинуо заменик конзула и неколико особа из његове пратње.

Шеф ербилске полиције Абдулхалик Талат рекао је да је покренута истрага о инциденту.

Ниједна група још није преузела одговорност за овај напад, али сигурно је да ће он додатно погоршати већ постојеће тензије између Турске и Курда, народа без државе, који живи на територији Ирака, Сирије и Турске.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво