Салвини: Неонацисти су планирали атентат на мене

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини изјавио је да је група украјинских неонациста, ухапшена због поседовања читавог арсенала оружја, хтела да га убије.

Mатео Салвини је истакао да је то била једна од многих претњи смрћу које добија сваког дана.

"Тајна служба ме је известила о украјинској групи која планира атентат на мене. Драго ми је што је то допринело да се пронађе арсенал неких лудака", рекао је Салвини који је познат по својим јаким проруским ставовима, преноси Анса

Италијанска полиција привела је раније тројицу мушкараца, међу којима и једног који је повезан са неофашистичком политичком странком, након што је открила велику количину оружја, укључујући ракету ваздух-ваздух француске производње, као и материјал са нацистичким симболима.

Полиција је саопштила да је то откриће резултат претходне истраге о Италијанима који су учествовали у рату у источној Украјини.

Италијанска полиција и тужилаштво саопштили су да је информација о постојању завере да се изведе атентат на Салвинија потекла од бившег агента КГБ, али да за то нису пронађени докази. 

У саопштењу се наводи да је до откривања покушаја продаје ракете ваздух-вазду дошло захваљујући надгледању пет Италијана, бивших полицајаца блиских Азовском батаљону. 

Из катарског министарства спољних послова за Ројтерс су рекли да је ракета француске производње некада била у поседу војске те земље, али да је пре 25 година продата "трећој пријатељској земљи". 

Како наводи АП, Салвини је попустио под притиском јавности и пристао да одговара на питања у парламенту о оптужбама да је његов сарадник тражио од Русије новац за његову проруску партију Лига. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи