Сукоб полиције и демонстраната у Паризу

Француска полиција употребила је сузавац како би растeрала демонстранте на Јелисејским пољима који су се окупили неколико сати након што је одржана војна парада поводом Дана пада Бастиље.

Паради је присуствовао француски председник Емануел Макрон заједно са другим европским лидерима.

Булевар у центру Париза отворен је за саобраћај када је парада завршена, али неколико стотина демонстраната из покрета "жутих прслука" покушало је да га блокира.

Француска БФМ телевизија показала је слике полицајаца који су испалили сузавац како би растерали демонстранте који су покушали да блокирају улицу постављањем металних барикада, канти за смеће и других препрека.

Демонстранти су бацили предмете на полицију, викали и палили канте, преноси Ројтерс.

Претходно је извор из француске полиције и тужилаштва навео да је око 150 припадника покрета "жутих прслука" притворено у близини Јелисејских поља док су покушавали да протестују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи