Опасност од урагана у Луизијани, Трамп прогласио ванредно стање

Америчкој држави Луизијани се приближава тропска олуја "Бери", која ће вероватно прерасти у ураган пре него што стигне до обале. Председник Доналд Трамп је у Луизијани прогласио ванредно стање.

Становници Њу Орлеанса, чије су улице претходних дана већ биле поплављене, припремају се за надолазећу тропску олују "Бери".

Метеоролози упозоравају на обилне падавине, до 64 центиметра у одређеним местима, што би могло да изазове опасне поплаве дуж реке Мисисипи.

У неким подручјима је наређена евакуација становништва, а активирана је и Национална гарда.

Енергетске компаније су евакуисале своја црпна постројења, због чега је у Луизијани преполовљена производња нафте.

Председник Доналд Трамп прогласио је ванредно стање у тој америчкој држави.

Позвао је становнике угрожених подручја да следе упутства савезних и локалних власти. "Молим вас да будете у приправности, на опрезу и на сигурном", написао је Трамп на Твитеру.

Надлежни су упозорили да ће тропска олуја вероватно прерасти у ураган пре него што стигне до обале Луизијане, што се очекује у суботу. Прогнозира се да ће до тада "Бери" достићи брзину од 119 километара на час.

Њу Орлеанс је 2005. године био погођен ураганом "Катрина". Већи део града је био поплављен, а погинуло је 1.800 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво