Америка, у недељу почиње лов на имигранте

Америчке власти намерне су да у недељу покрену опсежну рацију са циљем да се ухапсе хиљаде имиграната који немају ваљане документе. Акцију је одобрио Доналд Трамп, али је одложена за недељу због противљења председникових сарадника, пише Њујорк тајмс.

Акцију ће, како наводи њујоршки дневник, водити имиграционе власти и трајаће неколико дана.

Уколико буде могуће, породице имиграната које буду ухапшене ће бити смештене у центре за притвор у Тексасу и Пенсилванији. Америчке власти су, претходних седмица, биле на мети озбиљних критика због нехуманих услова у којима живе притворени имигранти, посебно деца.

Циљ имиграционих власти је да ухапшене, чији се број процењује на неколико хиљада, што пре депортују из САД.

Очекује се да рације обухвате десетак великих градова у САД.

Трампова админстрација, од доласка у Белу кућу, најављује жестоке акције против нелегалних имиграната, којих према проценама има неколико милиона. До сада, акције тог типа углавном су биле неуспешне због лоше организације и отпора Американаца таквом поступању према имигрантима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво