Британија тврди да је Иран покушао да им блокира танкер, Техеран негира

Три иранска брода покушала су да блокирају пролаз британском танкеру кроз Ормушки мореуз, али су се повукла после упозорења британског ратног брода, саопштила је британска влада. Иранска Револуционарна гарда негира наводе британске морнарице.

У саопштењу представника британске владе наводи се да се брод "ХМС мотроуз" нашао између иранских бродова и брода британске морнарице која је упутила вербално упозорење иранским бродовима након чега су се они окренули.

Инцидент се догодио скоро недељу дана пошто је Британска краљевска морнарица запленила један ирански танкер код Гибралтара због сумње да крши санкције носећи нафту за Сирију, наводи Ројтерс.

"Забринути смо због ове акције и настављамо да позивамо иранске власти да деескалирају ситуацију у региону", додао је представник британске владе.

Са друге стране, иранска Револуционарна гарда негирала је наводе британске морнарице наводећи да би, да је добила наређења о заплени неког брода, одмах то и извршила.

"Није било сукоба са страним бродовима, нарочито са енглеским бродовима", навела је иранска гарда.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво