Британски амбасадор у Вашингтону поднeо оставку

Британски амбасадор у Вашингтону Ким Дерок поднео је оставку након што га је председник САД Доналд Трамп означио га као "глупог" и "откаченог" због објављивања поверљивих белешки изасланика у којем је Дерок администрацију САД означио као неспособну, преноси Ројтерс.

Ким Дерок је рекао да је од момента цурења званичних докумената из британске амбасаде било много спекулација о његовом положају и трајању преосталог мандата.

"Желим да окончам те спекулације. Ситуација ми онемогућава да извршавам своју дужност како бих желео", навео је Дерок у писму оставке.

Премијерка Тереза Мај је истакла да жали што је Дерок осетио потребу да поднесе оставку, и додала да би званичници требало да буду у могућности да дају "потпуни и искрени савет". 

Председник САД Доналд Трамп рекао је претходно да је Дерок био наметнут Америци и назвао тај потез Терезе Меј "катастрофом". 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 10. јул 2019, 15:57) - anonymous [нерегистровани]

Mislim

Da su u svojim pisanjima i komentarima i Tramp i britanski ambasador bili apsolutno u pravu, svako sa svoje strane gledanja na stanje stvari i situaciju.

(среда, 10. јул 2019, 15:31) - dzeko [нерегистровани]

Sut karta, nego sta?

Dosao u USA i vredja aktuelnog predsednika Trampa da nije sposoban da vodi zemlju. Poznata arogantnost Engleza, misle da su jos uvek kolonijalna sila.

(среда, 10. јул 2019, 13:29) - Go [нерегистровани]

Reci

Reci istinu,i budi ambasador svoje zemlje!