Трамп критикује Мејову, неће да има посла са британским амбасадором

Амерички председник Доналд Трамп поручио је да "неће више имати посла" са британским амбасадором у САД Кимом Дероком који је, како су пренели медији, оценио да је Трампова администрација дисфункционална, неспретна и неспособна.

"Не познајем амбасадора, али о њему не мисле добро у САД нити им се он свиђа. Нећемо више да имамо посла са њим", навео је Трамп на Твитеру, преноси Ројтерс.

Он је, у оквиру исте објаве, критиковао британску премијерку Терезу Меј, наводећи да је добра вест за Велику Британију што ће ускоро имати новог премијера.

Трамп је нагласио да је уживао у посети тој земљи прошлог месеца, али да га је највише импресионирала британска краљица Елизабета Друга.

"Био сам веома критичан о начину на који су Велика Британија и премијерка Тереза Меј руковале Брегзитом. Какав неред су она и њени представници направили. Рекао сам јој како би то требало да буде урађено, али је она одлучила да иде другим путем", навео је Трамп.

Дипломатске депеше које су раније процуриле у јавност откриле су да је британски амбасадор у САД Ким Дерок рекао да је администрација председника Доналда Трампа неспособна и дисфункционална и да је мала вероватноћа да ће се побољшати.

Документа која је недавно објавио Мејл он Сандеј садрже веома критичне коментаре амбасадора Дерока о тренутном стању Трампове администрације и пружају редак увид у то како неки високи британски дипломата гледа на владу најближег савезника своје земље.

"Не верујемо баш да ће ова администрација постати суштински нормалнија, мање дисфункционална, мање непредвидива, мање подељена, мање дипломатски неспретна и неспособна", написао је Дерок у једном од низу процурелих докумената који се односе на период од 2017. до данас.

Британски Форин офис није оспорио аутентичност ових докумената али је навео да њихово објављивање представља "штетно понашање" и да јавност очекује до дипломата пружи искрене процене политике у земљи где службује.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара