Именован нови заменик Сержа Брамерца

Генерални секретар УН Бан Ки-мун поставио је канадског правника, Нормана Фарела, за новог заменика главног тужиоца Хашког трибунала.

Ступајући на посао Фарел је рекао да ће му главни изазов бити окончање свих првостепених и жалбених поступака у постављеном року, уз одржавање највиших правних стандарда.

Фарел је у хашком Тужилаштву од 1999. године, а највише времена провео је радећи у жалбеним поступцима, укључујући и оне који су вођени пред Међународним судом за ратне злочине у Руанди.

Пре три године, постављен је и за главног правног саветника у Тужилаштву.

Пре Хашког трибунала, Фарел је радио за Међународни комитет Црвеног крста у више кризних подручја, укључујући и БиХ.

Од 1988. до 1996. био је тужилац у канадској покрајини Онтарио.

На дужности заменика главног тужиоца Хашког трибунала, Фарел ће наследити Американца Дејвида Толберта, који је на том положају био док је главни тужилац била Карла Дел Понте.

Када је за наследника Дел Понтеове, крајем прошле године, постављен Серж Брамерц, Толберт је поднео оставку и напустио Тужилаштво.

Претходно се више невладиних организација из бивше Југославије, блиских Тужилаштву, залагало да Толберт замени Дел Понтеову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи