Десетине мртвих у нападу на центар за мигранте, Триполи оптужује Хафтарове снаге

Најмање 44 особе су погинуле, а 130 је рањено у ваздушном нападу на центар за илегалне мигранте у предграђу либијске престонице Триполија, саопштила је мисија УН у тој земљи.

Изасланик УН за Либију Гасан Саламе је осудио напад за који је рекао да "досеже ниво ратног злочина", пренео је Ројтерс.

УНХЦР је после напада позвао да се више мигранти, који покушавају да пређу Медитеран, не враћају у Либију.

Ово је највећи број жртава неког ваздушног удара од како су снаге лојалне Халифи Хафтару пре три месеца покренуле офанзиву за заузимање престонице која је под контролом међународно признате владе, наводи британска агенција.

Британска агенција је навела да се на фотографијама које су објавили либијски званичници виде мигранти из Африке који су примљени у болницу.

Напомиње се да се мигрантски центар налази у близини војног кампа.

Влада у Триполију је саопштила да је на десетине људи убијено или рањено у нападу за који је оптужила "ратног злочинца Халифа Хафтара".

Агенција УН за избеглице у Либији осудила је напад на мигрантски центар, у ком је било 616 миграната и избеглица, већином из Африке, наводи АП.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво