Монсунске кише руше зидове у Индији, најмање 30 људи погинуло

Обилне монсунске кише узроковале су на западу Индије рушење зидова на колибе и бараке, при чему је погинуло најмање 30 људи, а десетине повређено, саопштили су званичници.

Најмање 21 особа је погинула, а више од 60 је повређено када се у току ноћи у Мумбају срушио зид висок 10 метара који окружује урбану шуму, саопштио је полицијски званичник наводећи да спасилачки тимови са псима претражују област у потрази за евентуалним жртвама, преноси АП.

Још девет особа погинуло је када су се срушила два зида у држави Махараштра. Шест миграната који су радили као грађевински радници су погинули, а пет особа је повређено када се зид срушио на њихову бараку у Пуну.

У области Тане срушио се зид школе и пао на колибе, при чему је страдало троје људи.

У Индији сезона монсуна траје од јуна до септембра и за њу су карактеристичне обилне кише које често узрокују велике поплаве.

Уобичајено је и рушење зграда будући да киша слаби ионако слабе структуре грађевина. Званичници метеоролошке службе предвиђају још падавина.

Иначе, железнице Индије саопштиле су да је железнички саобраћај у појединим областима изузетно опасан, због чега возови саобраћају само делимично.

Због обилних падавина, поједини домови у Мумбају су поплављени, а у држави Махараштра само хитне службе раде, будући да је становницима саветовано да остану у кућама, сем у изузетним случајевима.

На видео-снимцима објављеним на телевизији виде се поплављени аутомобили и вода како продире у поједине куће.

Најмање 50 домаћих и међународних летова је отказано, док су поједини преусмерени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво