Холандске железнице исплаћују одштету жртвама Холокауста

"Холандске националне железнице НС" саопштиле су да ће понудити финансијску одштету за преживеле и породице жртава Холокауста које је та железница транспортовала у нацистичке концентрационе логоре током Другог светског рата, преноси Ројтерс.

Железнице које су у власништву државе најавиле су ту одлуку на церемонији у Утрехту.

Како се наводи, "Холандске железнице" су одвојиле "неколико десетина милиона евра" за исплату жртвама нацистичког режима, укључујући Јевреје и друге мањинске групе.

Процењено је да је око 100.000 холандских Јевреја депортовано и убијено у нацистичким концентрационим логорима, наводи Ројтерс.

Према писању портала Ен-Ел тајмс, Сало Мулер, један од преживелих, задовољан је што су, након година борбе, Железнице одлучиле да исплате одштету жртвама Холокауста и њиховим рођацима због улоге у депортацији Јевреја.

"Лакнуло ми је што је све готово. Али када размислите зашто добијате одштету, то ме чини тужним. Људи су убијени", рекао је Мулер за Ен-Ел тајмс.

Како се наводи, Мулер је преживео рат, али његови родитељи нису. Мулер се налазио у дневном центру у Амстердаму када су његови родитељи одведени у Аушвиц.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво